Det nyfikna etikett-samället

| 0 comments

Ett besök på akuten. Det enda jag roar mig med i väntrummet är att gissa allas åkommor. Varför har de kommit hit till akuten, vad lider dem av.

”hon där är ganska tjock, undrar om hon är gravid eller fått en allergisk chock. Kanske ätit ngt och svullnat upp likt en ballong”
”han där har rätt röd näsa, han kanske är en typisk Man som tror att han ska dö av en förkylning. Det är sånt vi skattebetalare får betala för…män som inte ens klarar av en förkylning”
”En ung kille med omlindad hand i högläge, han har nog trillat på skateboarden.”

idag var det premiär för mig att vara med på en rättegång. Helt plötsligt fann jag mig själv med att titta på vilka ärenden som var idag. Våldtäkt, rån, mord, mordförsök, våld mot tjänsteman. Gissningsleken satte igång. Helt plötsligt såg jag mördare i alla, våldtäktsmän och pedofiler.

Det var sjukt intressant att titta på alla människor som befann sig i den stora väntsalen på tingsrätten. Vilka är offer, vilka är vittnen och vilka är här för att de begått brott. Cirkulerar mördare här inne, just nu, med mig?

Jag anser att jag kan se på vissa människor att de är kriminella. De har en viss kroppshållning och är överdrivet kaxiga och alltid lite mörka under ögonen som om de alla går på knark. jag ville nästan hoppa in i en journalistroll för att kolla vem som var vem i väntsalen.

Gissningslekar i all nyfikenhet.
I allvarets stund så skötte sig min utsatta väninna exemplariskt i rättegången. Han som valde att råna henne kommer att åka fast. Det var en liten kaxig påtänd snorunge som inte hade något innanför pannbenet.

 

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *