Politik

| 0 comments

Jag har aldrig varit så värst intresserad av politik. Aldrig haft riktigt bra koll på vad alla partier står för eller vad de egentligen gör. Inte heller märkt någon skillnad på hur landet är om det är socialdemokraterna eller moderaterna som leder landet. Mitt liv har rullat på som vanligt utan någon skillnad.

”Det tar tid att genomföra förändringar”

Men eftersom man bara har fyra år på sig och inte bör räkna med att man blir omvald så kanske man bör göra drastiska förändringar direkt? Varför vill man annars leda landet? Känns ju rätt onödigt att starta stora projekt på förändringar för hela landet å sen Vips så röstar folket på ett annat parti och all förberedelse var till förgäves.

Jag är inne i en period där mycket som görs i det här landet irriterar mig ända in i benmärgen. Ett exempel är att man lägger energi på att debattera det här med att mamman eller pappan skall vara hemma med barnen i början och sen när de skall vabba. Skall det verkligen läggas energi på detta av politiker? Kan inte föräldrarna, vuxna människor, få avgöra detta själva sinsemellan?

Jag kan ju också undra, med tanke på att jag inte märkt någon skillnad någon gång på hur landet styrs, om de verkligen spelar någon roll på vem som styr landet. Eller om man egentligen röstar på vilka som ska få äran att tjäna sjukt bra pengar de kommande fyra åren.

Tänk om vi skulle sluta välja partier och istället ha val där vi klubbar igenom viktiga beslut där det redan dagen efter sker förändringar i landet.

 

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *