turistat i stan

| 0 comments

Efter en ganska soft morgon så kände jag att det var dags för en långpromenad!! Min tanke med promenaden var självklart att få röra lite på sig. Men även att testa på en Latte i solen vid gamla stan. Så jag tog mig en promme till gamlastan härifrån. Odenplan till sveavägen till drottningatan som ledde mig till gamla stan. När jag väl hade kommit fram så spanade jag till vänster och tänkte ”vad finns där”. Eftersom jag hade hela dagen på mig så ändrade jag plan! Nu blir det upptäcktsfärd!

När jag svängt vänster innan gamla stan inser jag att jag kommer till kungsträdgården! haha! Heeelt plötsligt blev sthlm ngt mindre i mina ögon!
Vad jag skrattade åt mig själv! Men lokalsinne har ja ju knappt ngt…
Fortsatte gatan fram, gick förbi grandH å tänkte att ”går jag häråt kanske ja kommer till djurgården” fast egentligen hade jag ingen aning. Men så såg jag genom en liten smal gränd ännu mer vatten fast på andra sidan husbyggena. Nyfikna upptäcktsgångaren bytte därför riktning. När jag väl kommit fram fick jag se Dramaten! Stockholm blev ännu en gång mindre!
Ja jag säger då det. Sen började jag frysa lite. Det var ju dock minusgrader ute och jag hade nog trott det var ngt varmare eftersom kortkjolen och vårjackan var på! (dock tjocka strumpbyxor!) Så det blev promenad hem igen!
Väl hemma smög jag mig in på Mersmak på hörnan. Tänkte köpa mig en varm latte å gå ner å titta på ”utsikten” vid karlberg. Väl inne på mersmak möttes jag av ett gäng såpaskådisar som alla pratade i mun på varandra, tysstnade av när jag klev in men fortsatte sedan diskutera efter att ha sett att jag var en ofarlig tjej som bara skulle beställa en latte to go.
Testade ngt nytt i dag! det blev en Chai latte! Jag trodde ju att det automatiskt är kaffe i allt som kallas latte..men no No. Det var som en the fast utan vatten med mjölk! Gott var det i alla fall! Sött…men gott!
Kände dock att det blev lite turistvarning på mig i dag! haha! Är ju inte varje dag man har med sig kameran ut som enda sällskap på en långpromme! Men what to do! Jag var ju i alla fall inte ensam om att ta kort. Det var fullt med kamerautrustade människor längs sthlms innerstads olika vattenkällor! Speciellt mycket kameror var det kring dessa fåglar som låg och flöt. Inte viste jag att fåglar var så speciella. Har nog aldrig sett ngn sitta och fota alla fåglar som lever vid sergelstorg. Men men…är väl annorlunda så fort det finns vatten med i bilden kanske?!
På hemvägen var de ngn jobbig demonstration. Sånnt förstår jag mig inte heller på. Vad gör det för nytta att dessa människor går runt och skriker och har flaggor med sig? Jag bara undrar? Tycker mest de stööör min långa fina promenad. Och att döma med mina tjuvlyssnar öron så var det fler som tyckte det var jobbigt.

Ne hurrni, nu ska ja inte sitta framför datorn längre. NU ska ja ta tag i livet å se vad som skall hända ikväll. E ju sugen på party. Får se om ja hittar ngn som e på eller om de blir till att våldgästa ngns förfest! haha!

Solglasögonpremiär!
Nu är våren snart här!

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *