10 anledningar till städpaus

| 1 Comment

* Jag behöver sätta mig på toan och göra nummer två. Tar med mig en tidning in. Inser att tidningen var väldigt intressant och gör klart mina behov för att sedan sätta mig i soffan för att läsa klart den intressanta tidningen (som jag säkert redan läst tre gånger innan)

* Jag ska rota fram dammsugaren och springer på ett måttband i städskrubben. Jag bestämmer mig för att det är liiiite viktigare att mäta alla mina mått innan jag tar tag i dammråttorna.
* Jag öppnar ngra lådor jag inte tittat i på länge (jag behöver inte ens öppna dem eftersom det inte är där jag skall städa) och hittar fotoalbum som jag genast sätter tänderna i under ca en timmas tid.
* Jag öppnar ytterligare en låda och hittar min pilatesboll utan luft. Åh! Perfekt till mitt nya liv 2011. Sätter igång att leta efter en pump men utan att lyckas. SÄtter mig på golvet för att försöka blåsa upp den med munnen. Efter 20 minuter har inte ens hälften fyllts…jag ger upp och mission få ur luften och få ner bollen i lådan startar.
* Medans jag viker in ngra kläder i garderoben ser jag ngra plagg jag inte använt på ett tag. Jag börjar direkt att prova och se om det finns nya användningsområden i form av match med nya plagg. Modevisning för mig själv är ju mycket viktigare än att städa.
* Jag får damp på mitt obefintliga skåp som är i köket. (ett skåp som inte existerar, bara ett hål…utan lucka…där det borde hänga ett tyg) Jag rotar fram ett gammalt ljusrosa lakarn och börjar projekt klippa-till-en-bit-i-bra-mått för att sedan inse att slutresultatet blev katastrofalt. Ett urblekt ljusrosa lakarn som skall få jobba som stand in för den obefintliga luckan…
* Efter halva städningen känner jag mig lite ofräsch och bestämmer mig för att ta en dusch så där mitt i. Inpackning i håret och fila fötter.
* Jag har putsat spegeln och inser att jag är lika blek som väggen bakom. Vart börjar väggen och vart börjar malin? Jag rotar fram spraytan burken och går lös. Eftersom det är viktigt att detta torkar ordentligt innan man börjar röra sig mycket igen så sätter jag mig och tittar lite på tv medans det torkar.
* Jag hittar ngra påsar ståendes i en garderob. Där hittar jag två peruker sen en perukfest jag en gång var på. Såklart börjar jag prova! Detta dokumenteras även och direkt åker det ut på bloggen. Att blogga är ju mycket viktigare än att städa klart.
* Tränar samtidigt som städningen. DVS att jag gör situps och armhävningar och knäböj medans jag städar…eller ISTÄLLET för att städa…Mission hitta hopprepet inleds utan att lyckas. Istället står jag och hoppar upp och ner utan rep. Den som såg mig nu skulle förmodlingen tro jag har damp.

One Comment

  1. Ha ha ha :) Jag skratta som en tok när jag läste detta för jag är exakt likadan bara att jag istället städar HELA lägenheten när jag bara skulle diska!!

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *