Hälsosamma barn

| 0 comments

Jag tror verkligen på att man skall tänka på vad man äter. Att man skall försöka få i sig alla de näringsämnen man behöver på en dag och att man bör ha lite koll på kalorier. I alla fall om man är byggd som jag. Har enormt lätt att gå upp i vikt och enormt svårt att gå ner i vikt. Sen blir du även, i min mening, mycket piggare om du äter lättare mat, alltså nyttigare mat.

Jag tänkte ändå bara dela med mig av en liten kontrast av min barndom. Saker jag har ätit utan att ha fått varken fetma, diabetes eller andra större men.

Frukost: Kellogs Frosties. Ni vet de där härliga flingorna som var marinerade i socker. mums! Jag minns att pappa å mamma till och med lät mig hälla på extra socker på skålen om jag tjatade tillräckligt mycket. Var frostisarna slut i skåpet tog jag vanliga flingor och hällde socker på. Självklart med röd mjölk, den fetaste sorten.

Mellanmål Dagis: En skål med filmjölk, och hör och häpna, en sked med socker som man strödde över. Detta för att det skulle bli mindre beskt i munnen. Man kunde även hälla i enbart sylt i filen. Mellan dig å mig, det kan jag äta än i dag. Filmjölk med lite sylt i. Sjukt gott.

Lunch: Stekt falukorv med pasta, gärna med lite smör på. Ingen sallad, inget annat, bara det.

Middag: Stekta fiskpinnar med pulvermos och till detta salladsdressing på flaska från ica. Det här är faktiskt sjukt gott, men som ni hajjar, inte alls nyttigt.

Något annat som jag minns är att när jag hade ont i halsen fick jag sockerbitar att suga på.
Mörkt bröd visste jag inte att det fanns förens i tonåren. Barkisar tillhörde vardagen, Barkisar och rostebröd.

Vad vill jag då ha sagt med det här. Jo att det är ok att man inte äter så himla nyttigt jämt. Och att barnen överlever om de vägrar äta gröt till frulle.

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *