Tiggerier

| 0 comments

På debatt för någon vecka sen diskuterade man om man skall ge pengar till tiggare eller om man ska gå förbi. Diskussionen var uppdelad i två läger. Ena sidan trodde att det är många som tillhör kriminella ligor i form av att det inte alls är de som tigger som får behålla pengarna, alltså människohandel. Att många är missbrukare som behöver pengar till droger. Andra halvan ansåg att ingen människa skulle sätta sig och tigga om de verkligen inte behövde det.

Jag är av den åsikten att jag inte ger pengar till tiggare. Jag kan däremot ge en smörgås eller som jag gjorde en gång när det blötsnöade, gav mitt paraply till tiggaren. Men aldrig pengar. Varför?

Jag har sett en tiggare sitta med filtar om sig som ser ut att frysa ihjäl. Hon hade händerna under filten och i en vinkel där hon trodde att bara hon såg satt hon med sin iphone.
Mannen jag skänkte mitt paraply till, han valde där i blötsnön att inte använda paraplyet 15 minuter efter att jag gått förbi. Han ville väl bli så sjuk och dö?
Tunnelbanans tiggare som står med ostämd gitarr klev häromdagen på med en förstärkare och nya instrument. Så inte står de där och tigger för att få ordning på livet i form av JOBB där de inte stör och där de betalar skatt.

Jag är av åsikten att det är lite för mycket blufferier bland tiggarna. Vill man göra ngt för dem, skänk pengar till organisationer som jobbar för dem istället.

 

 

 

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *