Lite extra gnällig så här i julruschen

| 1 Comment

Känner mig som en inbiten gnällig så där härligt sval och stel sthlm:are när jag morrar ”tuuuuurist” åt andra människor som beter sig på följande, helt irriterande sätt enligt mig.
 • Står still på vänster sida i rulltrappan. Ja jag är en person som alltid går upp i rulltrappan, står det då en person i vägen så betyder det att jag måste ursäkta mig för att komma förbi, vilket jag är strängt emot om jag inte har rysligt bråttom. Jag ska inte behöva ursäkta mig. Men personen borde ursäkta sig för mig eftersom han står fel.
 • Går långsamt i de vanliga promenadstråken. Exempelvis från t-centralen till gallerian. Där går tusentals människor varje dag. Se det som en trafikerad gata. Antingen håller man hastigheten eller så tar man en mindre väg om man inte vågar/kan hålla hastigheten. För det är ju oerhört frustrerande när jag måste köra om dig för att komma fram. Det tar mig flera sekunder extra.
 • De som håller tempot i gångmarchen men som helt plötsligt utan förvarning stannar upp, står blixt stilla, för att läsa en skylt. Du kan väl i alla fall vända dig om och se så att du inte har 20 pers i samma tempo bakom dig. När Du stannar blir det en seriekrock.
 • De som stannar upp precis innan de ska kliva på en rulltrappa. ”hmm, undrar om det var här jag skulle åka ner eller inte” (så antar jag att de tänker när de agerar på detta vis) Att stanna upp innan rulltrappan resulterar i att minst 10 personer kommer att på en millisekund välja de vanliga trapporna att springa ner för istället, eller att ngn springer in i dig och du kommer falla handlöst ner för hela rulltrappan. Troligtvis inte föresten. Rulltrappan är aldrig tom. Du kommer ramla in i en person framför dig. Förhoppningsvis är han/hon stabil så vi slipper en till seriekrock.
 • Ja det är en stressad stad. Så ser många det. Men om vi ska knö en mille här så måste man samarbeta. Den sista personen som irriterar mig är när det är fullspäckat i baren och personen framför mig ska börja en diskussion ”Vad dricker man i den här staden då?! Vad rekomenderar du som bartender…bla bla bla” Skit i vad man dricker i den här staden. Helt olika på vilken person du pratar med skulle jag tro. Det handlar väl om eget tycke och smak?
  Okej jag har gnällt klart. 
  Over and out   

One Comment

 1. Haha tur att man inte var i närheten för då hade jag väl fått mig en känga :)

  Kram från Skövde

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *