Att beskriva sig själv

| 0 comments

Det är roligt att så många av oss tycker att det är krångligt att beskriva sig själv. Både positivt som negativt. Att behöva skriva om sig själv i exempelvis ett cv gör att många av oss får bekymmersveck i pannan. Att få frågan ”Kan du nämna tre bra saker om dig själv och tre saker du kan bli bättre på” får många av oss att skruva på sig.

Varför är det så svårt?!

Av alla människor vi har runt oss så borde vi känna oss själva bäst. Vi umgås med oss själva varje dag varje minut, sekund, på dygnet. Att beskriva oss själva borde vara det enklaste vi kan göra.

Jag tänker så här:
1. Vi är typiskt svenska, det innebär att det går emot att framhäva sig själv. Vi är inte upplärda med att marknadsföra oss som det bästa gud har skapat på denna jord! Vi är knappt upplärda med att säga bra saker om oss själva högt.

2. Vi lägger ner massvis av tid på att lära känna våra vänner och familj. Jag tror att vi glömmer bort att lära känna oss själva. Hur reagerar Jag i en trängd situation. Hur handskas Jag med negativa människor. Vad gillar jag?

3. Vi suddar ut jaget och lever mer som ett Vi när vi hittat en partner. I ett förhållande har man gemensamma åsikter och man kompromissar och köper just billinges ost för att VI gillar det. Vad händer när du blir singel? Gillar Du verkligen den osten om Du får välja.

Som steg ett borde alla tro lite mer på sig säjlva. Våga mer. Framförallt Göra mer!

 

 

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *