förkyld…

| 1 Comment

Då har man självklart fått årets första förkylning, första snön föll natten mellan tisdagen och onsdagen i jönköping…tro det eller ej…och nu ligger man snuvig om nätterna å fryser eftersom hyresvärden inte dragit igång värmen än.. Här kommer lite förkylningsinformation! I brist på annat!!

Snuva, täppt i näsan och ont i svalget
När man blir förkyld blir man ofta snuvig eller täppt i näsan. Det är också vanligt med lätt hosta och en obehagskänsla i halsen. Man känner sig hängig och sjuk och ibland kan man få lite feber. Hög feber är ovanligt.Förkylning är den allra vanligaste formen av luftvägsinfektion. Den drabbar de övre luftvägarna – näsan med bihålor, mellanöronen, munhålan, svalget och luftstrupen.När man är förkyld svullnar slemhinnorna i näsan och svalget och ger ifrån sig mer slem än normalt. Slemmet är ibland tunnflytande som vätska och ibland lite tjockare.

Det går bara något dygn från det att man har smittats tills man märker de första sjukdomstecknen. När man är förkyld är det vanligt att man
är täppt i näsan och snuvig
känner sig irriterad i halsen och svalget
får lätt hosta


Motion och förkylning
En enkel snuvförkylning utan feber eller värk i kroppen behöver inte hindra att man motionerar normal. Men om man har en kraftigare förkylning, särskilt om man har feber, bör man avstå från hårdare motion och idrott. Bland annat kan virus angripa hjärtmuskeln, vilket i värsta fall kan vara livshotande.

One Comment

  1. du det där låter otroligt mysigt..:S
    hoppas du frisknar till snart samtidigt som jag hoppas att jag med mitt halsont aldrig blir sjuk för det kommer jag inte hinna med…
    saknar dig!
    puss

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *