bryta på norska…to do or not to do

| 1 Comment

Sitter här och letar information till min presentation jag ska hålla imorgon. Jag ska prata om svenska dialekter. Att man oftast skapar sig en bild av en person utefter vilken dialekt den personen pratar. Min tanke är då att bryta på norska. För att alla i publiken ska få en helt annan uppfattning om mig än om jag pratar som jag gör i dag….(typ blandning på småländksa, västgötska, gbgska och sthlmska…) Det hade ju varit roligare om jag hade kunnat prata ren västgötska, men ja har så svårt att prata som jag gjorde förr om jag inte har fått lyssna på ngn som pratar så innan. Norska däremot kan ja alltid härma. Jag pratar ju inte ren norska…jag låter mer som en person som bott i sverige ngra år men som ursprungligen kommer frn norge. Eller så låter ja som en ”norge-wannabe
Men i alla fall. Min plan är att inte prata som jag gör i vanliga fall så att alla ska få en bild av mig som sedan kanske visar sig inte stämmer överens med hur de hade tolkat mig om de hört hur jag pratar egentligen. Så här sitter jag och övar på norska! hahaha!

Nu ska jag packa väskan för att bege mig mot centralen, för att sedan sitta på ett tåg till helsingborg där kursen är som jag ska på. Fun fun….ska lyxa till det och beställa internet på tåget. Vad ska man annars roa sig med?!

Sara – tack för igår! Jag hade en jättemysig kväll! Hoppas lunchen var ”god” (riktig eller inte)
Madde – ta huset!! Den i ryd. Det var superfint!

One Comment

  1. Jag håller alla tummar jag kan för dej imorron. Men du är ju en tuff å frammåt tjej så de kommer gå sååå himla bra. Jag önskar jag kunde få höra de. Du får ta en repris för mej här hemma sen. Å jag hoppas att tågresan går bra. Too bad du inte har i ipod å lyssna på. I looove min. Lunschen vart sushi. Min nya älsklingsrätt. Iaf när pinnarna går att äta med och de är mest av dom med lax å räkor. Jag kommer sakna dej ikväll. Så van å ha dej brevid mej i soffan. Ses imorron!! Kraam

Kommentera

Required fields are marked *.


Current day month ye@r *